بیانیه گروه ۷: احیای برجام راه را برای پرداختن به مسائل منطقه‌ ای باز می کند-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

بیانیه گروه ۷: احیای برجام راه را برای پرداختن به مسائل منطقه‌ ای باز می کند

وزیران خارجه گروه هفت در بیانیه‌ای گفته احیای توافق هسته‌ای برجام راه را برای پرداختن به مسائل منطقه‌ای باز می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۹ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 05
کد خبر: ۸۶۷۳۴

به گزارش راهبرد معاصر وزیران خارجه گروه ۷ بعد از اتمام نشست این گروه بیانیه مشترکی صادر کردند. در بخشی از این بیانیه تأکید شده احیای برجام راه را برای پرداختن به مسائل منطقه‌ای و امنیتی باز می‌کند.

 

در بند ۳۶ این بیانیه که به ایران اختصاص یافته آمده است:«ما متعهد به اطمینان یافتن از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستیم.»

جمهوری اسلامی ایران بارها ادعاهای کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی درباره تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را رد کرده اما بر حق خود برای برخورداری از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرده است.

 

وزیران خارجه کشورهای گروه ۷ از رایزنی‌های میان طرف‌های برجام در وین برای تضمین اجرای کامل این توافق هسته‌ای استقبال کرده‌اند.

در این بیانیه از اقدامات اخیری که ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و نقض عهد کشورهای اروپایی انجام داده ابراز نگرانی شده است: «اقدامات جدید ایران تحولاتی جدی و مایه نگرانی عمیق هستند.»

 

در ادامه این سند آمده است: «احیای برجام و اجرای کامل آن می‌تواند راه را برای رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی و منطقه‌ای، از جمله برای حمایت از نظام منع اشاعه هموار کند.»

وزیران خارجه گروه ۷ در ادامه ایران را به حمایت از «نیروهای نیابتی» و «بازیگران مسلح غیردولتی» متهم کرده‌اند. آنها همچننی از ایران خواسته‌اند «فعالیت‌های موشکی ناسازگار با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد» را متوقف کند.

 

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که متن قطعنامه ۲۲۳۱، ایران را از انجام آزمایش‌های موشکی منع نمی‌کند. در متن این قطعنامه از ایران «خواسته شده است» از انجام آزمایش با موشک‌هایی که برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای ساخته شده‌اند خودداری کند. این در حالی است که موشک‌های ایران برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشده‌اند.

 

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد. تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود به این توافق هسته‌ای را کاهش داد./فارس

کلمات کلیدی: گروه هفت برجام
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار